În 2020, pentru a 16-a ediție Budapesta-Bamako se întoarce în partea de vest a Africii, în ceea ce se preconizează a fi cel mai lung, solicitant și aventuros traseu al cursei. În nici unul din raliurile anterioare concurenții nu au intrat atât de adânc în sălbăticia Africii de Vest. Ruta va fi, așa cum ne-au obișnuit edițiile anterioare, spectaculoasă și dificilă, plină de neprevăzut și aventură, și va solicita din plin spiritul de echipă și cooperare la participanților, inventivitatea, cunoștințele tehnice și de navigație, spiritul de organizare și rezistența la provocări. Traseul va răsplăti concurenții cu peisaje extrem de variate, frumuseți naturale unice, colțuri de lume puțin explorate. Nu în ultimul rând, este o zonă extrem de volatilă din punct de vedere politic și social, iar schimbările pot fi la ordinea zilei.

În total, participanții vor parcurge nu mai puțin de 8235 de km pe durata a 17 zile, ce îi vor purta din inima Europei până în capătul de vest al Africii.

Startul

Debutul cursei va avea loc pe 31 ianuarie 2020 din Budapesta, unul din cele mai măiestuoase orașe ale Europei.

Traseul european

Va fi o singură etapă europeană, în care echipele vor trebui să ajungă în Genova ori sudul Spaniei, pentru traversarea Mediteranei cu feribotul.

Maroc

Drumuri de munte stâncoase, prin spectaculoasele peisaje ale masivelor Atlas și Sarhro, vor purta echipajele pe o parte din vechile trasee ale raliului Paris-Dakar. Ruta va duce prin zona aridă și caldă din estul țării, pentru a evita ploile și zăpezile specifice sezonului. Etapele vor fi mai scurte dar complexe, dând ocazia echipelor să descopere acest colț fascinant al țării. În zonele Zagora și Erg Chigaga, participanții vor putea să experimenteze viața și cultura tuaregilor din deșert, înainte de a continua pe drumurile Saharei. Concurenții vor petrece o noapte la izvorul termal din Dakhla.

Mauritania

Cursa va trece prin unele din cele mai spectaculoase locuri din Mauritania, niște destinații clasice pentru iubitorii deșertului. Concurenții vor experimenta măreția Saharei, cu dunele aurii, nisip moale și fin, și lacuri de sare secate. Traseul va trece prin Parcul National Banc D”Arguin, și apoi pe Plaja B2, numită astfel după cursă. Echipele de off-road și aventură vor avea ocazia să intre mai adânc în nisipurile deșertului.

Senegal

Savanele ierboase și înțesate de tufe sălbatice vor înlocui deșertul în Senegal. Satele tradiționale africane vor ura bun venit concurenților, sub arbori milenari de baobab, și drumuri prăfuite traversate de turme de măgari. Crocodili și hipopotami vor fi vizibili la trecerea râului Gambia sau în Parcul Național Simenti.

Guinea

Savanele întinse și uscate vor fi înlocuite de pădurile specifice zonelor umede. Traseul va traversa platoul muntos Fouta Djallon din Guineea centrală spre nordul statului Sierra Leone.

Sierra Leone

Din Guineea, traseul va pătrunde în tărâmul magic din Sierra Leone, una din cele mai puțin cunoscute destinații turistice ale lumii. Plaje cu nisip alb, păzite de palmieri maiestuoși și sate tradiționale africane așteaptă concurenții pe ultimele etape. După o scurtă ședere la Cascadele Bumbuna, etapa finală va duce în capitala Freetown. Ceremonia de finish va avea loc pe stadionul național.

admin

Read Next

Echipa T4SL