Conferința de presă: lansarea Transilvania 4 Sierra Leone

conferința de presă Transilvania 4 Sierra leone

Azi a avut loc conferința de lansare a proiectului Transilvania 4 Sierra Leone.

Doi clujeni antreprenori și cu spirit de aventură vor parcurge aproape 9000 km prin Africa, într-o misiune umanitară inedită. Participând la raliul Budapesta-Bamako, cea mai mare cursă de off-road din lume, Albert Deak și Cătălin Priscorniță își propun să echipeze mii de copii din Sierra Leone cu ghiozdane școlare, donate de copii din Transilvania.

Scopul acestei aventuri pe patru roți la tropice este donarea a câteva mii de ghiozdane școlare complet echipate cu materiale didactice pentru copiii din Sierra Leone – una dintre cele mai sărace țări din lume, cu lipsuri masive de materiale școlare, lucru care face ca peste 25% dintre copii să nu urmeze o formă de învățământ. 

Acest lucru e din cauza lipsurilor însemnate, începând de la ghiozdane și materiale didactice, până la clădiri adecvate pentru școli și personal calificat. Nu este neobișnuit ca patru sau cinci elevi să împartă o singură carte.

Cei doi vor lua startul pe 31 ianuarie de la Budapesta, în ceea ce se anunță a fi cel mai lung, solicitant și aventuros traseu al cursei Budapesta-Bamako, urmând o parte din vechile rute ale celebrului raliu Paris-Dakar.

admin

Read Previous

“De la copil la copil’’- Ghiozdanul copilului tău, poate să bucure un suflet din Africa!

Read Next

Peste 5000 de ghiozdane școlare sunt în drum spre Africa, în sprijinul copiilor din Sierra Leone