“De la copil la copil’’- Ghiozdanul copilului tău, poate să bucure un suflet din Africa!

Misiunea caritabilă Transilvania 4 Sierra Leone

“De la copil la copil’’- Ghiozdanul copilului tău, poate sa bucure un suflet din Africa!
 
Printr-un program unic de mobilizare, ne propunem să echipăm mii de școlari din Sierra Leone cu ghiozdane pline cu materiale didactice, toate donate și pregătite de copii de aceleași vârste din orașele Transilvaniei.
 
Deși învățământul primar este gratuit și obligatoriu în această națiune vest-africană, peste 30% dintre copii de vârstă școlară, nu au acces la educație. Există, de asemenea, o lipsă masivă de rechizite școlare și manuale și nu este neobișnuit ca patru sau cinci elevi să împartă o singură carte.
 
Misiunea noastră este ca împreună cu mii de copii din toată Transilvania, să facem fericiți acesti copii din Africa, dându-le o șansă la educație.
 
Școlarii de la noi din țară, mai ales cei din zonele urbane, au privilegiul de a se bucura de un ghiozdan nou în fiecare an, dotat cu toate materialele didactice necesare: caiete, cărți, instrumente de scris, penare. Părinții grijulii se ocupă de copii lor să aibă tot ce e nevoie pentru începutul școlii. A devenit chiar un mic ritual în multe orașe, în zilele premergătoare deschiderii anului școlar, ca viitorii elevi să facă cumpărăturile necesare împreună cu părinții.
 
Din păcate, sute de mii de copii din Sierra Leone nu au această bucurie la început de an școlar. Nu au de unde să cumpere ghiozdane cu personaje preferate, ori caiete mirosind a hârtie proaspătă. Poate abia au câte un caiet-două, iar în loc de ghiozdan, le poartă legate cu sfoară. Poate și școala e improvizată într-o clădire nefolosită a satului. Ori poate nici nu există școală…
 
De multe ori pentru copiii noștri, ghiozdanele folosite anul trecut precum și materialele didactice rămase, sunt uitate ori puse la păstrare. De multe ori, școlarii noștri au prin dulăpioare caiete, ghiozdane, instrumente de scris, alte materiale școlare în bună stare, dar nefolosite. Uneori, din păcate, sunt chiar aruncate, pentru a face loc celor noi, din acest an.
 
Haideți să-i ajutăm pe copiii din Sierra Leone să fie la fel ca și școlarii noștri!
 
Noi, cei de la Echipa Transilvania 4 Sierra Leone, cu prilejul cursei Budapesta-Bamako 2020, ne propunem să aducem bucurie pentru acești școlari africani, purtând cu noi mii de ghiozdane pline cu materiale didactice, pregătite și donate de copiii din Transilvania.
 
Pe data de 31 ianuarie ne vom alinia la startul celei mai mari curse de off-road din lume, pentru a străbate aproape 9000 km, destinația finală fiind Sierra Leone, una dintre cele mai sărace țări din lume. Este o cursă ce ne va pune la grea încercare, atât mașina cât și echipajul, pe durata a trei săptămâni, prin unele din cele mai dificile și periculoase trasee, o parte din ele fiind chiar pe urmele vestitului raliu Paris-Dakar.
 
Pe această cale, te invităm să fii parte din acest proiect ce va crea o punte peste continente.
 
Împreună cu copilul tău, puteți dona un ghiozdan școlar cu materialele necesare, unui copil din Sierra Leone. Deși pare mică, această donație înseamnă înzecit pentru un copil african, pentru care un simplu pix este o bucurie, și un caiet este un adevărat lux.

Ce poate să conțină ghiozdanul?

 • Ghiozdanul propriu zis
 • Rechizite școlare (caiete, pixuri, creioane, carioci, penare, liniare, radiere, etc.)
 • Jucării de dimensiuni reduse
 • Un desen făcut de copilul tău pentru prietenul african
 • O scrisoare în limba engleza, ori o fotografie a copilului cu dedicatie.

Unde se poate dona ghiozdanul?

 • Biroul Blitz Imobiliare, Cluj-Napoca Piata 1 Mai nr. 4-5
 • Biroul Blitz Imobiliare, Floresti, str Eroilor nr 21
 • Biroul Blitz Imobiliare, Brașov, str. Mihail Kogălniceanu nr. 15
 • Târgul de Crăciun, Cluj-Napoca, Piața Unirii (stand dedicat, începând cu 22 noiembrie 2019)
 • Asigurăm colectarea ghiozdanelor de la companiile și școlile participante în proiect.
Pentru colectare te rugăm să trimiți un email: contact@transilvania4sierraleone.ro sau să suni la 0264-333.777.

Până când pot dona ghiozdanul?

 • Având în vedere că materialele vor fi transportate pe mare, donațiile pot fi făcute până cel târziu în data de 20 decembrie 2019.
Suntem convinși că acest mic efort și aceste gânduri sincere, de la copil la copil, vor aduce multă bucurie în inimile școlarilor din Sierra Leone.

admin

Read Previous

Echipa T4SL

Read Next

Conferința de presă: lansarea Transilvania 4 Sierra Leone