Peste 5000 de ghiozdane școlare sunt în drum spre Africa, în sprijinul copiilor din Sierra Leone

Sub sloganul  “De la copil la copil’- Ghiozdanul copilului tău poate sa bucure un suflet din Africa!” echipa Transilvania4SierraLeone a desfășurat pe parcursul lunii decembrie 2019 cea mai mare colectă de donații de materiale școlare, în sprijinul copiilor din Sierra Leone. 

Această masivă campanie de conștientizare, mobilizare și  colectare a avut ca scop donarea a 5000 de ghiozdane școlare complet echipate cu materiale didactice pentru copii din Sierra Leone -una din cele mai sărace țări din lume, cu lipsuri masive de materiale școlare. 

Echipa Transilvania4Sierraleone a reușit, într-un timp foarte scurt, datorită unei organizări și mobilizări exemplare, să pună la punct o rețea de voluntariat, care au dus mai departe mesajul acestei campanii de colectare, către potențialii donatori. Campania s-a adresat unei game largi de potențiali donatori: copii de vârste școlare, părinții acestora, companiile implicate în cauze caritabile și angajații acestora, precum și un mare număr de persoane care au simțit un atașament emoțional cu cauza susținută.

Pentru colectarea acestei cantități considerabile de ghiozdane și rechizite, au fost organizate peste 200 de centre de colectare specializate, marcate cu elementele grafice ale echipei, și incluse în campania de promovare. Aceste centre au fost stabilite în școli, instituții și sedii de companii, precum și în cadrul Târgului de Crăciun din Cluj-Napoca. Peste 100 de școli și alte instituții de învățământ au fost implicate și și-au oferit sprijinul, cu suportul cadrelor didactice.

Acțiunea de colectare s-a extins dincolo de municipiul Cluj-Napoca, datorită puternicei campanii de promovare în special în mediul online. Campania a beneficiat de o bună vizibilitate în mass-media, materializată în zeci de ore de interviuri și prezență în emisiuni radio-tv a celor doi fondatori ai echipei, Cătălin Priscorniță și Albert Deak, apariții în public, comunicate de presă și sute de postări pe pagina de Facebook a echipei.

Astfel, campania a activat donatori din peste 30 de localități din toată România. Echipe de voluntari au ținut permanent legătura cu aceste centre, ducând materiale informative, ținând prezentări, și colectând ghiozdanele și rechizitele. În total peste 50 de voluntari au fost implicați în toate etapele și aspectele organizării acestei campanii, de la înființarea centrelor de colectare, la stabilirea parteneriatelor, popularizarea și promovarea campaniei, și colectarea efectivă a ghiozdanelor.

Volumul de ghiozdane și rechizite colectate a fost impresionant, fiind nevoie de peste 24 de ore de muncă cu sortarea, împachetarea și încărcarea acestora. Ghiozdanele vor fi livrate în Sierra Leone, la finalul traseului pe care îl va parcurge echipa prin Africa, după mai bine de două săptămâni de cursă. 
Astfel, 5000 de școlari din Sierra Leone se vor bucura de ghiozdane școlare complet echipate, conținând: rechizite, o mică jucărie, și o scrisoare sau desen din partea copilului din România care i-a donat ghiozdanul.

admin

Read Previous

Conferința de presă: lansarea Transilvania 4 Sierra Leone

Read Next

5000 de ghiozdane distribuite către școlarii din Sierra Leone de echipa clujeană